Quaglie alla Melagrana (Przepiórka z granatem)

Quaglie alla Melagrana (Przepiórka z granatem) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 354 kalorie, 24g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, miętę, wino marsala i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańcze można śledzić to danie główne z Budyń miodowy z krwawymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 49% to danie jest solidne. Spróbuj Quaglie con Pancetta (Przepiórka z pancettą), Granat-glazurowana Przepiórka z liśćmi Frisee i brukselki, oraz Grillowana Przepiórka z granatowo-pomarańczowym sosem BBQ i Tabouli z Quinoanem i rozdrobnionym jarmużem podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj razem 1 1/2 szklanki nasion granatu, soku z granatów, soku pomarańczowego, Marsali, mięty i skórki pomarańczowej w bardzo dużej szklanej lub ceramicznej misce.
Dodaj przepiórkę i obróć do równomiernego pokrycia. Przykryj miskę folią i marynuj w temperaturze pokojowej przez 2 godziny.
Zdejmij przepiórkę z marynaty i osusz papierowymi ręcznikami. Doprawić przepiórkę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Odcedź marynatę, zastrzegając płyn, i wypchaj przepiórkę nasionami granatu. Każdą przepiórkę owiń 1 plasterkiem pancetty.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Przepiórki gotować 4 na raz w gorącym oleju, aż złocistobrązowe ze wszystkich stron, w sumie 5 do 8 minut.
Przepiórki umieścić na dużej patelni do pieczenia w jednej warstwie; odstawić.
Wlać bulion z kurczaka i zarezerwowaną płynną marynatę do patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj, aż sos zmniejszy się do połowy pierwotnej objętości.
Przepiórki piec w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy na kości i soki uruchomić jasne, 10 do 15 minut. Natychmiastowy odczyt termometru włożony w najgrubszą część uda, w pobliżu kości, powinien odczytywać 165 stopni F (74 stopnie C).
Wlać soki z naczynia do pieczenia z powrotem do patelni; przykryć przepiórkę folią aluminiową i ogrzać. Posmakuj soków, a w razie potrzeby dodaj dodatkowy sok pomarańczowy i wino Marsala. Wymieszać pomarańczowe segmenty i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować kilka minut, aż będzie gorąco.
Na przepiórkę wlać sos i segmenty pomarańczowe, posypać 1/2 szklanki nasion granatu do podania.