Płatki Owsiane Z Sosem Brzoskwiniowym
Płatki owsiane z sosem brzoskwiniowym to śniadanie dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 255 kalorii. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, wody, szybko gotujących się płatków owsianych i syropu klonowego. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 71% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak ciasteczka owsiane z brzoskwiniami, smoothie z brzoskwiniami i płatkami owsianymi oraz batoniki owsiane z brzoskwiniami.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj brzoskwinie, syrop, 3 łyżki wody, koncentrat soku pomarańczowego, cynamon i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut.
W międzyczasie w drugim rondlu zagotuj pozostałą wodę. Wymieszaj płatki owsiane, rodzynki, brązowy cukier i sól. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut.
Podawaj płatki owsiane z sosem brzoskwiniowym, ewentualnie mlekiem i migdałami.