Płatki Kukurydziane Chivda (Spicy Indian Snack Mix)
Przepis płatki kukurydziane Chivda (pikantna Indyjska Mieszanka przekąsek) może zaspokoić indyjskie pragnienie w przybliżeniu 13 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 182 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Mieszanka płatków kukurydzianych, sól koszerna, orzeszki ziemne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Poha Chivda (Indyjska Przekąska Ryżowa Spłaszczona), chivda (chiwda), jak zrobić Poha chivdan lub namkeen chivda / szybkie i łatwe przekąski diwali, oraz Pikantne Indyjskie Przekąski Mix dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni i dodać nasiona kminku. Poczekaj, aż skwierczą, a następnie wrzuć rodzynki (lub inne kawałki suszonych owoców) i orzechy. Wymieszaj.2 przechowywać na bardzo małym ogniu i mieszać w proszku chili, kurkuma w proszku, sól i cukier.3
Wymieszać w soku z limonki, zachowując twarz uniknął, ponieważ olej będzie rozpryski.4 na koniec delikatnie złożyć płatki kukurydziane na małym ogniu przez około 3-4 minuty, aż płatki kukurydziane zostaną dobrze pokryte mieszanką przypraw. Całkowicie schłodzić przed przechowywaniem w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.