Północnoafrykański Gulasz Z Kurczaka

Północnoafrykański Gulasz Z Kurczaka
Północnoafrykański gulasz z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 805 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.22 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka masła, mielonego pieprzu, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Afryki Północnej, Północnoafrykański Gulasz Warzywny, oraz Kurczak Północnoafrykański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pesto Tunezyjskie:.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2
Połącz kolendrę, pietruszkę, migdały i czosnek w robocie kuchennym i pulsuj, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać około 1/3 szklanki oleju i proces aż do całkowitego wymieszania i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Dodaj sól i szczyptę pieprzu cayenne (jeśli używasz). * Jeśli używasz natychmiast, dodaj pozostały olej i pulsuj, aż będzie gładka. W przypadku zamrożenia przenieść pesto do hermetycznego pojemnika i wlać pozostały olej na wierzchu. Możesz to zamrozić na 3 miesiące.Gulasz:.Przynieś 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, aby zagotować w rondlu na dużym ogniu. Wymieszać kuskus, 1 t. soli i pieprzu do smaku. Przykryj, zdejmij ciepło i odstaw na bok podczas przygotowywania gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Rozgrzać olej i masło w dużym holenderskim piekarniku (lub dużym garnku do zupy) na średnim ogniu. Doprawić kurczaka pozostałą solą, kminkiem, papryką i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6
Dodaj kurczaka do garnka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane na całym-o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dodać marchew, cebulę, 1 2/3 szklanki bulionu z kurczaka, ocet i skórkę z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać szybkie gotowanie na wolnym ogniu, przykryj i gotuj, aż kurczak będzie jędrny w dotyku, a marchewka będzie miękka - około 8 minut.Pesto wymieszać z gulaszem. Kuskus ułożyć widelcem i ułożyć w 4 miseczkach do zupy. Łyżka gulaszu z kurczaka na każdej porcji i podawać!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Afrykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Beaumont Pinotage z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Beaumont Pinotage
Beaumont Pinotage
Styl Beaumont odzwierciedla chłodniejszy klimat regionu Bot River. Świeże czerwone owoce jagodowe o pysznie pitnym średnim ciele i dobrze zintegrowanych taninach.Bardzo dobrze pasuje do bobotie, dziczyzny i curry, żeberek zapasowych i steku z pieprzem, lub spróbuj snoek i dżem winogronowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn