Północnoafrykański gulasz z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 805 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.22 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka masła, mielonego pieprzu, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Afryki Północnej, Północnoafrykański Gulasz Warzywny, oraz Kurczak Północnoafrykański dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pesto Tunezyjskie:.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2
Połącz kolendrę, pietruszkę, migdały i czosnek w robocie kuchennym i pulsuj, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać około 1/3 szklanki oleju i proces aż do całkowitego wymieszania i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
4
Dodaj sól i szczyptę pieprzu cayenne (jeśli używasz). * Jeśli używasz natychmiast, dodaj pozostały olej i pulsuj, aż będzie gładka. W przypadku zamrożenia przenieść pesto do hermetycznego pojemnika i wlać pozostały olej na wierzchu. Możesz to zamrozić na 3 miesiące.Gulasz:.Przynieś 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, aby zagotować w rondlu na dużym ogniu. Wymieszać kuskus, 1 t. soli i pieprzu do smaku. Przykryj, zdejmij ciepło i odstaw na bok podczas przygotowywania gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
5
Rozgrzać olej i masło w dużym holenderskim piekarniku (lub dużym garnku do zupy) na średnim ogniu. Doprawić kurczaka pozostałą solą, kminkiem, papryką i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej Wody
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj kurczaka do garnka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane na całym-o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać marchew, cebulę, 1 2/3 szklanki bulionu z kurczaka, ocet i skórkę z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać szybkie gotowanie na wolnym ogniu, przykryj i gotuj, aż kurczak będzie jędrny w dotyku, a marchewka będzie miękka - około 8 minut.Pesto wymieszać z gulaszem. Kuskus ułożyć widelcem i ułożyć w 4 miseczkach do zupy. Łyżka gulaszu z kurczaka na każdej porcji i podawać!
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Afrykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Beaumont Pinotage z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.