Północnoafrykański Gulasz Z Kurczaka

Północnoafrykański Gulasz Z Kurczaka
Północnoafrykański gulasz z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 805 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.22 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka masła, mielonego pieprzu, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Afryki Północnej, Północnoafrykański Gulasz Warzywny, oraz Kurczak Północnoafrykański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pesto Tunezyjskie:.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2
Połącz kolendrę, pietruszkę, migdały i czosnek w robocie kuchennym i pulsuj, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać około 1/3 szklanki oleju i proces aż do całkowitego wymieszania i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
4
Dodaj sól i szczyptę pieprzu cayenne (jeśli używasz). * Jeśli używasz natychmiast, dodaj pozostały olej i pulsuj, aż będzie gładka. W przypadku zamrożenia przenieść pesto do hermetycznego pojemnika i wlać pozostały olej na wierzchu. Możesz to zamrozić na 3 miesiące.Gulasz:.Przynieś 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, aby zagotować w rondlu na dużym ogniu. Wymieszać kuskus, 1 t. soli i pieprzu do smaku. Przykryj, zdejmij ciepło i odstaw na bok podczas przygotowywania gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Rozgrzać olej i masło w dużym holenderskim piekarniku (lub dużym garnku do zupy) na średnim ogniu. Doprawić kurczaka pozostałą solą, kminkiem, papryką i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj kurczaka do garnka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane na całym-o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać marchew, cebulę, 1 2/3 szklanki bulionu z kurczaka, ocet i skórkę z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać szybkie gotowanie na wolnym ogniu, przykryj i gotuj, aż kurczak będzie jędrny w dotyku, a marchewka będzie miękka - około 8 minut.Pesto wymieszać z gulaszem. Kuskus ułożyć widelcem i ułożyć w 4 miseczkach do zupy. Łyżka gulaszu z kurczaka na każdej porcji i podawać!
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 opakowania (po 2 uncje każde) zmielonych migdałów2 opakowania (po 2 uncje każde) zmielonych migdałów591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli2marchew w plasterkach o grubości 1/4 calamarchew w plasterkach o grubości 1/4 cala1szczyptapieprz cayenne (opcjonalnie)pieprz cayenne (opcjonalnie)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany kuskusniegotowany kuskus4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezapakowana świeża kolendra (liście i 3 łodygi)zapakowana świeża kolendra (liście i 3 łodygi)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezapakowana świeża pietruszka (liście i 3 łodygi)zapakowana świeża pietruszka (liście i 3 łodygi)1ząbek czosnkuząbek czosnku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony4trochę posiekanej cukiniiświeży mielony czarny pieprz, do smakuświeży mielony czarny pieprz, do smaku1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1cytryna, skórka, Startacytryna, skórka, Starta1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetunezyjski sos pesto (resztę można zarezerwować zamrażając)tunezyjski sos pesto (resztę można zarezerwować zamrażając)1małeczerwona cebula, połówki i plasterkiczerwona cebula, połówki i plasterki567papryka habaneroudka z kurczaka, bez kości i bez skóry, ćwiartowane (oudka z kurczaka, bez kości i bez skóry, ćwiartowane (o1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopapryka, najlepiej wędzonapapryka, najlepiej wędzona1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Afrykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Beaumont Pinotage z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Beaumont Pinotage
Beaumont Pinotage
Styl Beaumont odzwierciedla chłodniejszy klimat regionu Bot River. Świeże czerwone owoce jagodowe o pysznie pitnym średnim ciele i dobrze zintegrowanych taninach.Bardzo dobrze pasuje do bobotie, dziczyzny i curry, żeberek zapasowych i steku z pieprzem, lub spróbuj snoek i dżem winogronowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn