Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie

Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie
Pyszne pieczone udka z kurczaka w pikantnym sosie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru sosów. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,16 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 45g białka, 17g tłuszczu i w sumie 402 kalorii. 12 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś SOS stekowy, musztardę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Spróbuj Pikantne Udka Z Kurczaka, Pieczone udka z kurczaka z sosem klonowym Dijon, oraz Pieczone udka z kurczaka czosnkowego z sosem cytrynowym dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W rondelku ubij keczup, wodę, ocet, masło, cebulę, paprykę, cukier, sos Worcestershire, musztardę, sól, pieprz i sos stekowy. Doprowadź do wrzenia; gotuj 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aby smaki się zmieszały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do StekówSos Do Steków
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
MusztardaMusztarda
PaprykaPapryka
OcetOcet
MasłoMasło
PieprzPieprz
CebulaCebula
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozłóż udka z kurczaka w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Polej sosem udka z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
SOSSOS
5
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż uda się ugotują, a sos zacznie bulgotać, około 2 godzin. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem włożony w najgrubszą część uda powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawSos
Magazyn