Pyszne pieczone udka z kurczaka
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Yummy Baked Chicken Drummies. Za 1,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 289 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Ten przepis zachwycił 5 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką masło, garam masalę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pyszne pieczone udka z kurczaka, Udka z kurczaka po karaibsku i Udka z kurczaka klonowego.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umyj kurczaka i osusz. W naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić kurczaka w 1 warstwie, wymieszaj sok z cytryny, brązowy cukier, olej, czosnek, paprykę, garam masala, imbir, kurkumę, szczyptę soli i kilka mielonego czarnego pieprzu.
Dodaj kurczaka i wymieszaj, żeby się pokrył. Ułóż kurczaka w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia. Przykryj naczynie folią aluminiową i włóż do piekarnika.
Piec, aż kurczak osiągnie 150 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem, około 35 minut.
Podczas gdy kurczak się piecze, rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i szczyptę soli.
Smażyć, gotować powoli, aż cebula będzie złotobrązowa i karmelizowana, około 20 minut. Dodaj rodzynki i rum, a następnie drewnianą łyżką usuń kawałki cebuli z dna patelni. Gotuj, aż alkohol odparuje, pozostawiając jedynie aromat rumu, około 2 minut, następnie zdejmij patelnię z ognia. Gdy kurczak osiągnie 150 stopni F, nałóż na niego mieszaninę cebuli i rodzynek. Podnieś temperaturę piekarnika do 400 stopni F, następnie włóż kurczaka z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 10 minut bez przykrycia. Kurczak będzie w pełni ugotowany, gdy osiągnie temperaturę 160 stopni F.
Przełożyć na półmisek i podawać na ciepło lub na zimno.