Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje 3,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1089 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka tajskiego sosu chile, woda, łodygi kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 117 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen, Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa, oraz Andrea Nguyen Saag Soy Paneer dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włóż łodygi kolendry i wodę do rondla. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia i przykryć.
3
Niech strome przez 20 minut.
4
W międzyczasie użyj małego robota kuchennego, aby zmielić czosnek, chiles i sól do grubej konsystencji. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo Posiekany
5
Odcedzić płyn kolendrowy przez sitko siatkowe. Odmierz ciecz. Powinieneś mieć około 1 3/4 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Przełożyć do rondla, najlepiej płytkiego, szerokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Wlać taką samą ilość octu, jak masz płyn kolendry. Wymieszać z cukrem i mieszaniną chile i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż objętość zmniejszy się o połowę; ilość czasu, który zajmuje zależy od wielkości rondla. Powstały sos powinien być lekko gęsty. Przykryj tylną część łyżki i przeprowadź przez nią palec; linia powinna wytrzymać tylko kilka sekund. Sos będzie bardziej zagęszczać i koncentrować się w smaku podczas chłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Zdjąć z ognia i odstawić, odsłonięte, do całkowitego ostygnięcia. Zużyć natychmiast lub przenieść do słoika i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
1
Wytnij Tofu w poprzek na 2 bloki, a następnie wyciąć każdy blok w poprzek na 6 grube matchbooks, każdy o 1 1/2 cali przez 2 cali przez 1/2 cala. Umieść wszystkie 12 kawałków tofu w misce. Rozpuścić 1 1/2 łyżeczki soli w gorącej wodzie, a następnie zalać tofu przykryć. Odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
2
Tymczasem, w małej misce, połączyć tajski słodki sos chile z sosem sojowym. Rezerwy 2 do 3 łyżki to w Spodku lub małe naczynie, które można później wsadzić tofu do. Zestaw aside.In mały robot kuchenny, zmielić orzeszki ziemne, brązowy cukier i szczyptę soli do tekstury grubej mąki kukurydzianej. (Lub użyj moździerza i tłuczku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodkie Chipsy Czekoladowe Lub Chipsy Toffi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Np. Palec Maślany, Grubo Posiekany
Skręcić Liny Lukrecjowe
3
Przełożyć do małej miski i ustawić w pobliżu sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
4
Przed smażeniem tofu, doprowadzić garnek wody do wrzenia, aby podgrzać bułki. Linia 2 tace do gotowania na parze z pergaminem i dodać bułki. Bułki parujemy nad delikatnie wrzącą wodą, aż będą miękkie, puszyste i gorące w dotyku, około 5 minut. Wyłącz ciepło, ale trzymaj pokrywkę, aby bułki pozostały miękkie i ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Do 8 śliwek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Wylać wodę z tofu, a następnie przenieść kawałki do naczynia non-frotte lub podwójnej warstwy ręczników papierowych umieszczonych na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Odstawić na około 15 minut.
7
W międzyczasie rozgrzać 1 cal oleju w woku lub rondlu na dużym ogniu do między 360 ° i 188°. jak olej nagrzewa się, osuszyć nadmiar wilgoci z tofu. Ponieważ skrobia może włączyć gummy, jeśli siedzi zbyt długo na tofu, poczekaj, aż temperatura oleju zbliża się340 przed pogłębiania każdy kawałek tofu w skrobi ziemniaczanej dobrze płaszcz. Wytrząsnąć nadmiar skrobi, a następnie odstawić na talerz w pobliżu pieca.Gdy olej jest gotowy, smażyć tofu w 2 lub 3 partiach, przesuwając kawałki do oleju, a następnie delikatnie mieszając pałeczkami lub skimmerem, aby smażyć równomiernie i zapobiec ich sklejaniu. Powinny być bardzo ostre po 2 do 3 minut. W porządku, jeśli będą lekko złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Ziemniaczana
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Skimmer
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Odcedzić smażone tofu na ręczniku papierowym. Przed usmażeniem kolejnej partii oleju należy przywrócić temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Dla każdej bułki, naciśnij jedną stronę kawałka tofu do spodka słodkiego sosu chile, a następnie umieścić tofu do bułki, sosem stronie w dół. Łyżka około 1 łyżeczki sosu na wierzchu tofu, następnie dodać posypkę kolendry, następnie około 3/4 łyżeczki orzeszków ziemnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Do 8 śliwek
10
Bułki podawać natychmiast, podczas gdy tofu jest jeszcze ciepłe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 8 śliwek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
11
Pozwól gościom dodać dodatkowy sos do swoich bułek, jak chcą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą