Pyszne Jabłkowe Cynamonowe Naleśniki
Pyszne naleśniki cynamonowe z jabłkami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru porannego posiłku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. 193 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, skrobię kukurydzianą, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Super Proste Naleśniki Deserowe Jabłkowo-Cynamonowe, Naleśniki jabłkowo-cynamonowe z polewą serową Klon Mascarpone #MysteryDish, oraz Cynamonowe Naleśniki Waniliowe.
Instrukcje
W misce ubijamy jajka i sól. Stopniowo mieszaj mąkę do jaj, na przemian z 2 szklankami mleka, aż do całkowitego włączenia. Ubić 1/4 szklanki oleju roślinnego i 1/2 łyżeczki cynamonu do mieszanki mąki. Przechowywać w lodówce ciasto przez co najmniej 1 godzinę.
W garnku wymieszać jabłka, cukier, 2 łyżeczki cynamonu i 2 łyżki wody.
W małej misce ubić skrobię kukurydzianą i 1 łyżkę wody; wlać do mieszanki jabłkowej.
Gotować mieszankę jabłek na średnim ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje, 8 do 10 minut. Trzymaj ciepło.
Ubij 1 1/2 łyżki mleka do schłodzonego ciasta.
Podgrzać około 1 łyżeczki oleju roślinnego w krepie lub patelni na średnim ogniu.
Wlej około 1/3 szklanki ciasta do rozgrzanego oleju; końcówka i obracaj patelnię z krepy, aż ciasto pokryje cały obszar. Gotować, aż krawędzie zaczną zwijać się od boków patelni, o 30 sekund; Odwróć krepę i kontynuuj gotowanie, aż lekko złocisty po drugiej stronie, o 30 więcej sekund.
Usuń krepę z patelni, dodaj więcej oleju i powtórz z pozostałym cieście.
Łyżka nadzienie jabłko do każdej krepy; złożyć crepe nad nadzieniem i służyć.