Pyszne Curry Z Ciecierzycy

Pyszne Curry Z Ciecierzycy
Pyszne Curry z ciecierzycy wymaga około 2 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 434 kalorie, 11g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz kolendrę, pieprz cayenne, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Pyszne Curry Z Ciecierzycy, Zdrowe I Pyszne: Zupa Z Ciecierzycy W Stylu Marokańskim, oraz Pyszne i proste pieczone Kale Falafel (wegańskie / bezglutenowe) ...i Fave Five piątek: ciecierzyca Deliciousness dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wodę, kostki bulionowe i rodzynki w rondlu na dużym ogniu. Zagotować i gotować na wolnym ogniu, aż rozpuszczą się kostki bulionowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
RodzynkiRodzynki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W międzyczasie rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę, czosnek, i imbir; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
4
Dodaj laski cynamonu, goździki, cayenne, kurkumę, kolendrę i kminek; gotuj przez około 3 minuty, aż pachną, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
GoździkiGoździki
KminekKminek
5
Fasolę garbanzo, ziemniaki i gruszkę wymieszać z cebulą; wlać gorący bulion warzywny i rodzynki. Doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną i sos zgęstnieje, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
CiecierzycaCiecierzyca
WarzywaWarzywa
RodzynkiRodzynki
CebulaCebula
SOSSOS
GruszkaGruszka
PochrzynPochrzyn
6
Doprawić do smaku solą i przed podaniem wymieszać posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SólSól

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn