Puttanesca z Tuńczykiem Polpette i Penne

Puttanesca z Tuńczykiem Polpette i Penne
Puttanesca z Tuńczykiem Polpette i Penne może być właśnie przepisem bez nabiału i pescatarian, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 osobom. To danie główne ma 863 kalorii , 50 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Za 5,52 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka bułki tartej, 6 anchois, liści bazylii i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. To drogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 89% . Ten wynik jest niesamowity. Wypróbuj Penne z tuńczykiem Puttanesca , Tuna Puttanescan i Penne oraz Penne Puttanesca , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W ósemkiCebula Hiszpańska, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać makaron i ugotować al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4
Odcedź i trzymaj w cieple.
5
Rozgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej patelni na średnim ogniu, dodaj anchois i mieszaj z oliwą, aż się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka Garści Ogolonego Parmiginao-ReggianoKilka Garści Ogolonego Parmiginao-Reggiano
Włoska Pietruszka, Z Grubsza Posiekana, Aby Uzyskać 1/2 SzklankiWłoska Pietruszka, Z Grubsza Posiekana, Aby Uzyskać 1/2 Szklanki
3 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus 4 łyżki3 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus 4 łyżki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Duże Hiszpańskie Cebule, Pokrojone Na ósemki2 Duże Hiszpańskie Cebule, Pokrojone Na ósemki
6
Dodaj czosnek, zmniejsz ogień do małego i smaż przez kilka minut. Dodaj rozdrobnione pomidory, a następnie dodaj bulion. Doprawić odrobiną czarnego pieprzu, dodać kapary i oliwki i dusić kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
7
Podczas gdy sos się gotuje, pokrój tuńczyka na kawałki i zmiel w robocie kuchennym na grubą masę. Wbij jajko, bułkę tartą i natkę pietruszki, dopraw odrobiną soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
8
Wyjmij mieszaninę tuńczyka z malaksera do miski i dodaj odrobinę oliwy z oliwek. Mieszaj do połączenia. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Dodanie oleju zapobiegnie przyklejaniu się mieszanki do dłoni podczas toczenia kulek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
3 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus 4 łyżki3 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus 4 łyżki
10
Tuńczyka formujemy w małe kuleczki i wrzucamy do sosu. Przykryj garnek i gotuj kulki tuńczyka w sosie przez około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Włóż makaron do miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Dodaj tuńczyka i sos, wymieszaj i udekoruj posiekaną bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia85
Magazyn