Puszyste naleśniki z Fontiną
Puszysty naleśnik z Fontiną może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 2103 kalorie, 111g białka, oraz 112g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka tymianku, soli, gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest znakomite. Spróbuj Lekki i puszysty pieczony naleśnik jabłkowy, Szynka i Fontina Frittata, oraz Dip karczochowy z Fontiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
W robocie kuchennym lub blenderze zmiksuj jajka, gałkę muszkatołową i mleko, aż się połączą.
Dodać mąkę i szczyptę soli. Zmiksuj i policz do 5, a następnie zatrzymaj mieszanie.
Wlać do miski i odstawić do lodówki na 30 minut.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w 10-calowej patelni saute. Kiedy masło zaczyna brązowieć, dodaj dużą chochlę-pełne i pół (około 8 uncji) ciasta. Naleśnik gotować przez 10 sekund, a następnie wstawić do piekarnika na 10 minut. Wierzch z 1/3 sera i tymianku, jeśli jest używany, i nadal piec przez 7 minut. Kontynuuj, aż reszta ciasta jest używana.