Purée Z Prażonej Fasoli Mung
Pieczone Purée z fasoli mung może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 378 kalorii, 16G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jeśli masz ghee, chiles, takich jak tajski, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Togue guisado z Lechoń kawali (kiełki fasoli mung stir fry z chrupiącą pieczoną wieprzowiną), Purée Z Prażonych Korzeni I Cytrynowej Fasoli, oraz Pieczone pieczarki na puree z białej fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suchy-pieczony dal w woku na umiarkowanie wysokim ogniu, stale mieszając, 3 minuty. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i nadal suszyć, stale mieszając, aż dal zmieni Średni brąz i wydziela orzechowy aromat, około 6 minut.
Przepłukać dal w kilku zmianach wody w dużej misce (gorąca fasola spowoduje parę), aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia, a następnie odsączyć na sicie.
Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w 3-quart ciężki rondel.
Dodaj dal i powrót wody do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż dal jest miękki, 35 do 40 minut. Pulse dal z solą i cukrem w robocie kuchennym, aż do wymieszania, dodając wystarczającą ilość pozostałej szklanki wody, aby zrobić zupy purée.
Wytnij 1-calową szczelinę wzdłuż w środku każdego chile.
Podgrzej ghee z nasionami kminku i liśćmi laurowymi w woku lub dużej ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż nasiona zaczną rozpryskiwać i uwalniać swój aromat, 15 do 30 sekund.
Dodać chiles i imbir i gotować, mieszając, 1 minutę.
Wlać ostrożnie dal (mieszanina rozpryska) i doprowadzić do wrzenia, mieszając, a następnie natychmiast usunąć z ognia. (Nie jedz liści laurowych. Chiles można jeść, ale są bardzo gorące.)
* Dostępne na rynkach indyjskich i Kalustyan ' s (212-685-3451).