Purée z białej fasoli z czosnkowym winegretem i grzankami
Purée z białej fasoli z czosnkowym winegretem i grzankami to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 31 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Mieszanka akompaniament: bagietka, fasola, takie jak navy, chleb kanapkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowany płaski chleb z czosnkiem przetartym filetem wołowym, Puree z białej fasoli i suszonym pomidorem Chutney, Puree Z Białej Fasoli, oraz Puree z białej fasoli na endywii.
Instrukcje
Czosnek blanszować w małym rondlu z wrzącą wodą 3 minuty, następnie odcedzić i drobno posiekać.
Czosnek przełożyć do miski i ubić musztardą i octem.
Dodać 3 łyżki oleju w strumieniu, ubijając do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem.
Moczyć fasolę w wodzie, aby pokryć 2 cale w dużej misce co najmniej 8 godzin, a następnie odcedzić. Dusić fasolę z tymiankiem w słodkiej wodzie na pokrycie przez 2 cali w rondlu 3-do 4-quart, częściowo pokryte, aż bardzo miękkie, o 1 1/4 godziny (niektóre fasola rozpadnie się). Rezerwa 1 szklanka gotowania cieczy i odsączyć fasoli, odrzucając tymianek.
Pokruszyć chleb w dużej misce i wymieszać ze śmietaną. Forsować fasolę przez młyn do zwilżonego chleba, a następnie wymieszać z olejem.
Dodaj reserved cooking liquid 1 łyżkę na raz, aby uzyskać konsystencję do smarowania. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło z vinaigrette łyżką na purée.
* Fasola może namoczyć do 1 dnia.* Przecier może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony, jego powierzchnia pokryta jest folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie podgrzać na małym ogniu, mieszając.
W razie potrzeby dodać wodę, aby uzyskać konsystencję do smarowania i ponownie posolić solą i pieprzem.