Puree ziemniaczane z koprem włoskim

Puree ziemniaczane z koprem włoskim
Puree ziemniaczane z koprem włoskim to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 424 kalorie, 11g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pół na pół, masło, ziemniaki yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone ziemniaki z koprem włoskim i rozmarynem, Bouchaine winnice w Cool & Beautiful Carneros z: patelnia zapiekane przegrzebki z koprem włoskim i puree słodkie ziemniaki, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym.

Instrukcje

1
Przycinaj bazy z cebulek kopru włoskiego; rezerwy liści do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
2
Przeciąć każdą żarówkę na pół przez podstawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
3
Wyciąć rdzeń z każdej połowy. Koper włoski pokroić wzdłuż na plastry 1/4"; pokroić plastry na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
4
Koper i pół na pół Połącz w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 do 30 minut lub aż koper jest bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Odcedzić koper włoski, rezerwując płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
6
Umieść koper włoski i 2 łyżki płynu do gotowania w blenderze lub robocie kuchennym; proces 30 do 45 sekund lub do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
W międzyczasie doprowadzić ziemniaki i wodę na pokrycie do wrzenia w dużym rondlu; gotować 15 do 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Odcedzić ziemniaki i wrócić do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj masło, przecier z kopru włoskiego, sól i pieprz; dobrze rozgnieść maserem ziemniaczanym lub mikserem ręcznym, aż będzie gładka. W przypadku bardziej kremowych ziemniaków, dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, 1 łyżkę na raz, do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Mikser RęcznyMikser Ręczny
10
W razie potrzeby udekorować posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn