Puree ziemniaczane z koprem włoskim

Puree ziemniaczane z koprem włoskim to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 424 kalorie, 11g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pół na pół, masło, ziemniaki yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone ziemniaki z koprem włoskim i rozmarynem, Bouchaine winnice w Cool & Beautiful Carneros z: patelnia zapiekane przegrzebki z koprem włoskim i puree słodkie ziemniaki, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym.
Instrukcje
Przycinaj bazy z cebulek kopru włoskiego; rezerwy liści do dekoracji.
Przeciąć każdą żarówkę na pół przez podstawę.
Wyciąć rdzeń z każdej połowy. Koper włoski pokroić wzdłuż na plastry 1/4"; pokroić plastry na pół w poprzek.
Koper i pół na pół Połącz w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 do 30 minut lub aż koper jest bardzo miękki.
Odcedzić koper włoski, rezerwując płyn do gotowania.
Umieść koper włoski i 2 łyżki płynu do gotowania w blenderze lub robocie kuchennym; proces 30 do 45 sekund lub do gładkiej.
W międzyczasie doprowadzić ziemniaki i wodę na pokrycie do wrzenia w dużym rondlu; gotować 15 do 20 minut lub do miękkości.
Odcedzić ziemniaki i wrócić do rondla.
Dodaj masło, przecier z kopru włoskiego, sól i pieprz; dobrze rozgnieść maserem ziemniaczanym lub mikserem ręcznym, aż będzie gładka. W przypadku bardziej kremowych ziemniaków, dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, 1 łyżkę na raz, do pożądanej konsystencji.
W razie potrzeby udekorować posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.