Puree Ziemniaczane

Puree Ziemniaczane
Puree ziemniaczane wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Sprawdza się jako tani dodatek do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz ziemniaki idaho russet, masło, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: 13 przez 9 przez 2-calowe naczynie do pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W dużym garnku dodaj ziemniaki i obficie zalej zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i zmniejszyć do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać dużą szczyptę soli do wody i pozostawić ziemniaki gotować do miękkości po przekłuciu końcówką noża, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Wlać wodę i ziemniaki do durszlaka umieszczonego w zlewie, aby spuścić całą wodę. Powrót ten sam garnek do ognia i dodać mleko. Mleko zagotować na wolnym ogniu i ostrożnie dodać ziemniaki z powrotem do garnka. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
6
Ubij w patyku masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubijać, aż wszystkie składniki się zleją. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Zdjąć z ognia.
9
Użyj pozostałej 1 łyżki masła ,aby" posmarować " boki i dno naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Dodaj w bułce tartej i zwinąć je wokół wewnątrz naczynia tak, że tworzy masło / bułka tarta polewa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
RolkaRolka
11
Za pomocą trzepaczki (lub miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę trzepaczki) ubijaj śmietanę, aż będzie dość jędrna. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Gumową szpatułką delikatnie złóż bitą śmietanę i około 1/2 szklanki parmezanu do puree ziemniaczanego. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Bita śmietanaBita śmietana
PrzyprawyPrzyprawy
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
13
Ziemniaki przełożyć do naczynia do pieczenia i polać pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
14
Umieść na środku piekarnika i piecz, niezakłócony, przez 15 do 20 minut. Wierzch powinien być jasnobrązowy od sera i ziemniaków gorących.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn