Puree Ziemniaczane
Puree ziemniaczane wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Sprawdza się jako tani dodatek do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz ziemniaki idaho russet, masło, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 13 przez 9 przez 2-calowe naczynie do pieczenia
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużym garnku dodaj ziemniaki i obficie zalej zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i zmniejszyć do gotować.
Dodać dużą szczyptę soli do wody i pozostawić ziemniaki gotować do miękkości po przekłuciu końcówką noża, 15 do 20 protokół.
Wlać wodę i ziemniaki do durszlaka umieszczonego w zlewie, aby spuścić całą wodę. Powrót ten sam garnek do ognia i dodać mleko. Mleko zagotować na wolnym ogniu i ostrożnie dodać ziemniaki z powrotem do garnka. Doprawić solą.
Ubijać, aż wszystkie składniki się zleją. Smak przypraw.
Użyj pozostałej 1 łyżki masła ,aby" posmarować " boki i dno naczynia do pieczenia.
Dodaj w bułce tartej i zwinąć je wokół wewnątrz naczynia tak, że tworzy masło / bułka tarta polewa.
Za pomocą trzepaczki (lub miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę trzepaczki) ubijaj śmietanę, aż będzie dość jędrna. Doprawić solą.
Gumową szpatułką delikatnie złóż bitą śmietanę i około 1/2 szklanki parmezanu do puree ziemniaczanego. Smak przypraw.
Ziemniaki przełożyć do naczynia do pieczenia i polać pozostałym parmezanem.
Umieść na środku piekarnika i piecz, niezakłócony, przez 15 do 20 minut. Wierzch powinien być jasnobrązowy od sera i ziemniaków gorących.