Puree Ziemniaczane

Puree Ziemniaczane
Puree ziemniaczane wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 3 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 0g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi ci to Epikurious. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać ziemniaki, schmaltz, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 6%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb.

Instrukcje

1
Obierz ziemniaki i pokrój je na 2 - calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
2
Umieść je w misce pokrytej zimną wodą i moczyć przez 10 minut, aby usunąć skrobię; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Napełnij duży garnek około trzech czwartych wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać ziemniaki i 1 łyżeczkę soli; gotować do miękkości (około 18 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SólSól
5
Dokładnie osuszyć w durszlaku. Aby jeszcze bardziej usunąć wilgoć (nikt nie chce wodnistych puree), Przywróć ziemniaki do garnka na średnim lub wysokim ogniu na minutę lub dwie, obracając je stale, aby nie paliły się.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
6
Aby uzyskać płynne wyniki, przełóż je przez ricer. Jeśli go nie masz, nałóż dużo smaru do zacieru do ziemniaków. Nie rozgniataj ich w robocie kuchennym lub blenderze; niszczy puszystą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
7
Dodać 3 łyżki schmaltz na Funt ziemniaków i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
SchmaltzSchmaltz
1
Podsmażyć drobno posiekaną cebulę lub prażony czosnek. W tym ostatnim Rozgrzej piekarnik do 350 stopni, odetnij końcówkę czosnku, aby odsłonić goździki i zdejmij luźną skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, posypać świeżym pieprzem i piec, owinięty folią aluminiową, przez 45 minut. Wycisnąć główkę czosnku, aby uwolnić goździki, rozgnieść je i wymieszać z ziemniakami. Alternatywnie można po prostu podsmażyć duże kawałki czosnku w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Smak
4
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
5
Dodaj notatki moje notatki
6
edytuj moje notatki
7
zrobione
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia0
Magazyn