Puree Ziemniaczane
Puree ziemniaczane wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 3 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 0g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi ci to Epikurious. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać ziemniaki, schmaltz, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 6%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb.
Instrukcje
Obierz ziemniaki i pokrój je na 2 - calowe kawałki.
Umieść je w misce pokrytej zimną wodą i moczyć przez 10 minut, aby usunąć skrobię; odcedzić.
Napełnij duży garnek około trzech czwartych wodą i zagotuj.
Dodać ziemniaki i 1 łyżeczkę soli; gotować do miękkości (około 18 minut).
Dokładnie osuszyć w durszlaku. Aby jeszcze bardziej usunąć wilgoć (nikt nie chce wodnistych puree), Przywróć ziemniaki do garnka na średnim lub wysokim ogniu na minutę lub dwie, obracając je stale, aby nie paliły się.
Aby uzyskać płynne wyniki, przełóż je przez ricer. Jeśli go nie masz, nałóż dużo smaru do zacieru do ziemniaków. Nie rozgniataj ich w robocie kuchennym lub blenderze; niszczy puszystą konsystencję.
Dodać 3 łyżki schmaltz na Funt ziemniaków i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podsmażyć drobno posiekaną cebulę lub prażony czosnek. W tym ostatnim Rozgrzej piekarnik do 350 stopni, odetnij końcówkę czosnku, aby odsłonić goździki i zdejmij luźną skórkę.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, posypać świeżym pieprzem i piec, owinięty folią aluminiową, przez 45 minut. Wycisnąć główkę czosnku, aby uwolnić goździki, rozgnieść je i wymieszać z ziemniakami. Alternatywnie można po prostu podsmażyć duże kawałki czosnku w oliwie z oliwek.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki