Puree ze szczypiorkiem i pietruszką
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Szczypiorek i pietruszka puree ziemniaczane może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 334 kalorie, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, oliwę z oliwek, żółte mięsiste ziemniaki, takie jak Yukon gold i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Maślanka ze szczypiorkiem puree ziemniaczane, Puree ze szczypiorkiem i czosnkiem, oraz Czosnek I Szczypiorek Puree Czerwone Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczypiorek i natkę pietruszki przecier z olejem i solą w blenderze na gładką masę.
Olej ziołowy wlać przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary, naciskając i odrzucając ciała stałe.
Obrać i ćwiartki ziemniaków. Przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą o 1 cal w ciężkim garnku 5-quart, następnie dusić, odsłonięte, aż do bardzo miękkiego, około 25 minut.
Podczas gdy ziemniaki są na wolnym ogniu, przynieść mleko, masło, sól, i pieprz tylko na wolnym ogniu, mieszając, aż masło się stopi.
Ziemniaki odcedzić w durszlaku i wrócić do garnka.
Dodać gorącą mieszaninę mleka i zacieru z masher ziemniaków, aż będzie prawie gładka, a następnie wymieszać 4 łyżki oleju ziołowego.
W razie potrzeby podawać ziemniaki skropione odrobiną pozostałego oleju.
Olej można przygotować 4 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.Ziemniaki można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed przegrzaniem w kuchence mikrofalowej lub podwójnym kotle, mieszając od czasu do czasu.