Puree z zimowych warzyw
Przepis Mashed Winter Vegetables można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 90 kalorii . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Sprawdza się jako niedrogi dodatek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, marchewki, mleka i pieprzu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje nie tak doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Winter Roasted Vegetables With Balsamic Dressing , One Soup, Two Ways: Chunky Vegetables and Cream Of Vegetables i Chocolate Pavlova with Winter Fruit .
Instrukcje
Umieść brukiew, rzepę, pasternak i marchewkę w dużym rondlu; zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut lub do miękkości.
Odcedź warzywa, przełóż je do dużej miski i rozgnieć.
Dodaj mleko, masło, sól, pieprz i cukier; mieszaj, aż składniki się połączą.