Puree z maślanki i szczypiorku
Tłuczone ziemniaki z maślanką i szczypiorkiem mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Za 32 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, maślanki, szalotki i ziemniaków. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Puree z maślanki i szczypiorku, Maślanka Szczypiorek & Asiago Puree Ziemniaczane Gratin, oraz Kremowe Puree Ze Szczypiorku.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Przykryj pokrojone w kostkę ziemniaki zimną osoloną wodą w dużym rondlu i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut.
Podczas gotowania ziemniaków dodaj masło do małego rondla i podsmaż szalotkę, aż będzie przezroczysta.
Dodaj maślankę i podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.
Po zmiękczeniu odcedź ziemniaki, wróć do garnka i grubo zetrzyj tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj rozgrzaną mieszankę maślanki, dopraw solą i pieprzem i udekoruj szczypiorkiem.