Puree z marchwi i ziemniaków
Marchew i Yam Puree może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 382 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, marchewkę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest znakomite. Spróbuj Puree Crecy (Puree z zupy marchewkowej), Marchew I Endywia Z Puree Z Marchwi, oraz Puree Z Marchwi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę, aż aromatyczny.
Dodaj marchew, ziemniaki, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotować przez 5 minut, aż lekko zmięknie.
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki będą miękkie, o 25 protokół. Za pomocą kadzi, usunąć 2 szklanki płynu do gotowania i rezerwy. Za pomocą blendera zanurzeniowego, puree mieszaninę, aż będzie lekko Gruba, dodając zarezerwowany płyn do gotowania, w razie potrzeby, 1/4 szklanki na raz. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Uwaga kucharza: mieszaninę marchwi można również osuszyć w durszlaku i pracować partiami, zmieszać w robocie kuchennym lub blenderze.