Puree Z Kalafiora
Puree z kalafiora to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedrogi dodatek do Święto Dziękczynienia. 545 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest przynoszony przez Szczęśliwego Roślinożercę. Jeśli masz kalafior, czosnek w proszku, mleko na bazie roślin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb, Kalafior "Puree Ziemniaczane", oraz Puree Z Kalafiora.
Instrukcje
Pokroić kalafior na różyczki i delikatnie parować przez 15 minut lub aż tylko widelec przetargu (ale nie nad gotowane).
Przenieść do robota kuchennego lub mocnego blendera z pozostałymi składnikami. Pozwól, aby silnik działał, aż będzie gładki i kremowy jak puree ziemniaczane, zatrzymując się okresowo w razie potrzeby, aby zeskrobać boki i rozbić duże kawałki. W razie potrzeby dodaj również więcej mleka bezmlecznego, aby uzyskać mieszankę do pełnego włączenia (możesz potrzebować więcej miksera niż robota kuchennego). Po pełnym włączeniu, gładki i kremowy smak; dodając więcej cebuli lub czosnku w proszku według życzenia plus sól i pieprz do smaku.Informacje Żywieniowe
7gdietary Fiber2gSugars3gProtein2g