Puree Klonowe Słodkie Ziemniaki
Puree klonowe słodkie ziemniaki może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swój repertuar przystawek. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 248 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, brązowy cukier, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Tajny Składnik (Syrop Klonowy): Tłuczone Słodkie Ziemniaki Klonowe, Klon Puree Słodkie Ziemniaki, oraz Puree Klonowe Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Umieść słodkie ziemniaki na przygotowanej blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do miękkości, 45 minut do 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia lekko przed obieraniem i umieszczeniem w dużej misce.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło 2 quart danie zapiekanki.
Rozgnieść ciepłe ziemniaki wraz z masłem, śmietaną, ekstraktem waniliowym, brązowym cukrem, solą, 1/2 szklanki syropu klonowego, 1 szklanka posiekanych orzechów pekan i jaj.
Rozłóż puree słodkich ziemniaków do przygotowanego naczynia do pieczenia i posypać pozostałymi 2 łyżkami syropu klonowego i 1/4 szklanki orzechów pekan.
Pieczemy słodkie ziemniaki w rozgrzanym piekarniku, aż do całkowitego nagrzania, 30 do 35 minut.