Puntine di Maiale con Polenta: żeberka wieprzowe z polentą

Puntine di Maiale con Polenta: żeberka wieprzowe z polentą
Puntine di Maiale con Polenta: żeberka wieprzowe z polentą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 5,88 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 59G białka, oraz 53g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, pomidory, oliwki nicoise, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Podobne przepisy to Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico, oraz Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką.

Instrukcje

1
Wyciąć nadmiar tłuszczu z mięsa. Jeśli wieprzowina jest w 1 kawałku, oddziel ją na kawałki, przecinając między żebrami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać mięso w jednej warstwie. Potrwać około 20 minut, aby brązowy powoli, aż ciemnobrązowy i chrupiące ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Mięso wyjąć na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Utrzymuj ciepło na średnim poziomie, mieszając cebulę i pietruszkę. Gotować 10 minut, lub do złotego koloru, uważając, aby nie spalić glazury na dnie patelni. Często mieszaj. Wymieszać z liśćmi laurowymi i przyprawami. Z powrotem mięso na patelnię, obracając się, aby pokryć je warzywami i przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wlać wino, dostosowując ciepło tak, aby powoli bąbelki. Gdy wino gotuje się przez 10 do 15 minut, użyj drewnianej szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj sos pomidorowy. Wymieszać oliwki i doprowadzić mieszaninę do bardzo powolnego pęcherzyka na małym ogniu. Przykryć szczelnie i gotować na małym ogniu 1 godzinę. Doprawić solą i pieprzem. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Posypać bazylią i podawać z grillowaną polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
9
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Dodaj cebulę i czosnek, i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Dodaj tymianek i marchewkę, i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
12
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
W średnim rondlu doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
14
Dodawać polentę stopniowo, stale mieszając trzepaczką. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, doprawić solą i gotować 5 do 7 minut, aż do konsystencji gęstej płatków owsianych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki OwsianePłatki Owsiane
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
15
Wlać polentę do czystego, ale nie nasmarowane 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
16
Rozgrzej grill lub brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
17
Pokrój polentę na ćwiartki, a następnie podziel każdą ćwiartkę po przekątnej, aby uzyskać 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
18
Posmaruj kliny z 1 łyżką oliwy z oliwek, Ustaw na grillu i gotuj, aż lekko zwęglone i chrupiące, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel

Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel to moje ulubione żeberka wieprzowe. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn