Pumpkin Trifle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj drobiazg z dyni. Ten przepis służy 15. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Za 94 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to tanie przepis dla fanów europejskiej żywności. Ten przepis z Taste of Home wymaga ciężkiej śmietany do ubijania, dyni w jednolitym opakowaniu, mielonego cynamonu i wiśni maraschino. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Z łyżką wynik 36%, to danie nie jest tak wspaniałe. Spróbuj Pumpkin Trifle, Pumpkin Trifle, oraz Pumpkin Trifle dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Odłóż 1/4 szklanki okruchów ciasta na polewę. Podziel pozostałe okruchy na cztery porcje; posyp jedną porcję do drobnej miski lub 3-qt. miska do serwowania.
W dużej misce wymieszaj mleko, dynię, mieszanki budyniowe i przyprawy; ubijaj do uzyskania gładkości. Przełóż połowę do miski do serwowania.
Posyp drugą porcją okruchów. W małej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty; łyżka do połowy do miski.
Posyp trzecią porcją okruchów. Na wierzch z pozostałą mieszanką dyni, a następnie pozostałą porcją okruchów i bitą śmietaną.
Posyp zarezerwowane okruchy wokół krawędzi miski.
W razie potrzeby udekoruj wiśniami. Przykryj i schłódź co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na drobiazgi. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.