Pumpkin Dahl może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 619 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, imbir, brązową cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Zupa Dahla, Dahl Indyjski, oraz Indyjska Soczewica Dahl.
Instrukcje
1
Rozgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj połowę ghee i gotować dyni w partiach, rzucając patelni często aż dynia jest dobrze zabarwiony i zaczyna mięknąć; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj kolejną łyżkę ghee, i pracy w partiach, cook silverbeet aż zwiędną i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
4
Usuń z patelni i dodaj do reserved pumpkin.In ta sama patelnia, ogrzać Pozostałe ghee; dodać cebulę, czosnek i imbir; gotować, aż zacznie mięknąć i pachnące.
Dodaj Chilli, soczewicę i wodę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień na wolnym ogniu; gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż dahl jest gęsty i soupy, o 40 protokół.Tuż przed gotowaniem dahl rozgrzej olej roślinny na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Soczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać kminek, nasiona gorczycy i liście curry; gotować, aż nasiona gorczycy "pop".Powrót dynia i szpinak, z pomidorami i mieszanki przypraw hartowane do patelni z dahl; mieszać do połączenia i ciepła przez. Doprawić do smaku i wymieszać połowę kolendry, zachowując pozostałą część do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Liście Curry
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Podawać na gorąco z ryżem basmati, chutney i sałatką ogórkową.