Puddingi ze szparagami i parmezanem
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 158 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajka, szparagi, ser ricotta z pełnego mleka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szparagi, szynka i budyń chlebowy Fontina, Parmezan Szparagi, oraz Parmezan Szparagowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło osiem 3/4 szklanki budyń lub suflet Dania. Płaszcz z bułką tartą.
Odciąć końcówki szparagów. Gotować porady w dużym rondlu wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Odcedzić; Zapasowe Końcówki i 1 szklanka płynu do gotowania. Grubo posiekać łodygi szparagów.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć do miękkości, o 6 protokół.
Dodaj łodygi; smażyć, aż będzie krucho-miękka, o 5 protokół.
Dodaj reserved płyn do gotowania szparagów. Przykryć; gotować na wolnym ogniu, aż łodygi będą miękkie, około 12 minut.
Odsłaniać; gotować do wchłonięcia płynu, często mieszając, około 5 minut.
Przełożyć do robota kuchennego; puree.
Dodać parmezan, ricottę i mąkę. Korzystając z WŁĄCZANIA/WYŁĄCZANIA, przetwarzaj tylko do mieszania. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka ubić w misce, aby zmiksować.
Dodać puree ze szparagów; trzepaczką zmiksować. Wymieszać wszystkie z wyjątkiem 16 końcówek szparagów. Podziel krem między filiżanki.
Umieścić kubki w patelni do pieczenia. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć; schłodzić puddingi i pozostałe końcówki szparagów.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wlać gorącą wodę do patelni, aby uzyskać 1 cal po bokach filiżanek.
Piec puddingi aż do zestawu, o 35 protokół.
Odstawić na 10 minut. Odwróć na talerze.
Dekoruj końcówkami szparagów.