Pudding z kluskami karmelowymi
Pudding karmelowy zajmuje od początku do końca około 45 minut . Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,41 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 866 kalorii , 11 g białka i 25 g tłuszczu . Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, ekstrakt waniliowy, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 36% wyniku , co jest wynikiem raczej złym. Pudding chlebowy karmelowy z kremowym sosem karmelowym , budyń karmelowy bez jajek, budyń chlebowy gotowany na parze bez pieczenia isos do klusek: Jak zrobić sos do maczania klusek są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu zagotuj wodę i 1/2 szklanki brązowego cukru.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią, aż masło się rozpuści.
Wlać do natłuszczonej 1-qt. naczynie do pieczenia; odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, sól i mleko, tylko do połączenia. Wymieszaj pozostały brązowy cukier. Dodać rodzynki i orzechy włoskie. Nakładać łyżkami na sos.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie musujące i złocistobrązowe. Rozłóż łyżką do naczyń.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Budyń świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.