Pudding ryżowy toffi
Przepis na pudding ryżowy toffi można przygotować w około 1 godzinę i 35 minut. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 5 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Niewiele osób robiło ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka soli, masła, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako tani deser. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 17% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Pudding z palonego ryżu toffi, Kremowy pudding ryżowy z sosem toffi – Małżeństwo z dwóch doskonałych deserów i Pudding toffi.
Instrukcje
W dużym, ciężkim rondlu zagotuj 2 szklanki mleka i delikatnie zagotuj. Wymieszaj ryż i sól. Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; odłożyć na bok.
W małym rondlu podgrzej 1/2 szklanki brązowego cukru, masło i pozostałe mleko, aż się zagotuje.
Zdjąć z ognia. W małej misce ubij żółtka.
Dodaj niewielką ilość gorącej mieszanki mlecznej do żółtek; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Wmieszaj do mieszanki ryżowej; gotować i mieszać na średnim ogniu przez 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią.
Wlać do natłuszczonej formy o pojemności 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia; odłożyć na bok.
W małej misce, za pomocą czystych ubijaków, ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały brązowy cukier, ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Rozsmarować na mieszance ryżowej, uszczelniając krawędzie.
Piec w temperaturze 300° przez 20-25 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Pudding ryżowy świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "