Pudding bananowo-owsiany
Pudding bananowo-owsiany może być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Za 41 centów za porcję otrzymasz deser dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 257 kalorii. 43 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Mieszanka bananów, płatków owsianych, mleka o niskiej zawartości tłuszczu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to budyń z bananowego chleba owsianego, chleb bananowy z mąki owsianej i chleb owsiany z Chian.
Instrukcje
W dużej misce połam chleb na małe kawałki.
Dodaj płatki owsiane i mleko; zamieszać.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść formę do pieczenia o wymiarach 8 x 8 cali.
Do mieszanki mlecznej dodać: masło, banany, brązowy cukier i rodzynki (według uznania). Mieszamy tylko do połączenia i wylewamy na przygotowaną patelnię.
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45-55 minut lub do momentu, aż budyń stwardnieje. Ostudzić przed podaniem.