Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady

Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady
Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz proszek do pieczenia, jajka, mąkę samozbierającą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Ciastka z kremem i białą czekoladą, oraz Boozy self-saucing chocolate pud są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
100 g żurawiny wrzucić do rondla z galaretką z czerwonej porzeczki i cukrem. Dusić przez 5 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie, umieścić patelnię z wodą na wolnym ogniu i masło 1,4 litra / 2 kufel miski. Masło dużą blachę papieru do pieczenia, usiąść na arkuszu folii o tej samej wielkości i złożyć skórę w środku. Wszystkie składniki biszkoptu ubić razem, a następnie wymieszać z pozostałą żurawiną. Łyżką jedną trzecią żurawiny i czerwonej porzeczki wymieszać w misce, a następnie łyżką biszkopt wymieszać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przykryć papierem i folią, związać sznurkiem i parą, przykryć, przez 1 godz. Do podania rozgrzać mieszankę żurawinową i zalać wierzchem budyniu. Można przygotować do 2 dni z wyprzedzeniem i ponownie gotować na parze przez 30 minut lub w kuchence mikrofalowej przez 5 minut na wysokości. 3 aby zrobić krem, włożyć czekoladę do miski odpornej na działanie mikrofali, dodać krem i podgrzać zgodnie z instrukcją pakowania, mieszając co 30 sekund, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn