Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady

Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady
Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz proszek do pieczenia, jajka, mąkę samozbierającą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Ciastka z kremem i białą czekoladą, oraz Boozy self-saucing chocolate pud są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
100 g żurawiny wrzucić do rondla z galaretką z czerwonej porzeczki i cukrem. Dusić przez 5 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie, umieścić patelnię z wodą na wolnym ogniu i masło 1,4 litra / 2 kufel miski. Masło dużą blachę papieru do pieczenia, usiąść na arkuszu folii o tej samej wielkości i złożyć skórę w środku. Wszystkie składniki biszkoptu ubić razem, a następnie wymieszać z pozostałą żurawiną. Łyżką jedną trzecią żurawiny i czerwonej porzeczki wymieszać w misce, a następnie łyżką biszkopt wymieszać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przykryć papierem i folią, związać sznurkiem i parą, przykryć, przez 1 godz. Do podania rozgrzać mieszankę żurawinową i zalać wierzchem budyniu. Można przygotować do 2 dni z wyprzedzeniem i ponownie gotować na parze przez 30 minut lub w kuchence mikrofalowej przez 5 minut na wysokości. 3 aby zrobić krem, włożyć czekoladę do miski odpornej na działanie mikrofali, dodać krem i podgrzać zgodnie z instrukcją pakowania, mieszając co 30 sekund, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn