Pszenica Bulgur z marchewką i orzechami laskowymi
Pszenica Bulgur z marchewką i orzechami laskowymi to bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 24 fanów. Mieszanka oleju rzepakowego, marchew, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Farsz Bulgur z suszoną żurawiną i orzechami laskowymi, Bulgur z groszkiem i marchewką, oraz Bulgur Pilaf z brokułami i marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulgur i sułtanki umieścić w misce i zalać gorącym wywarem. Przykryć folią spożywczą i pozostawić na 20-30 minut, aby ciecz została wchłonięta. Po wchłonięciu przeprowadź widelec przez ziarna, aby się rozdzielić. Pozostawić do ostygnięcia.
Dodać marchew, pestki dyni,orzechy laskowe, sok z cytryny i olej rzepakowy, i doprawić.
Dobrze wymieszać i przenieść do dużej miski.