Pstrąg z migdałami i czerwoną papryką
Pstrąg z migdałami i czerwoną papryką zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 410 kalorii, 39g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz pod ręką paprykę, garść pomidorów koktajlowych, migdały i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 25 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Makaron z pieczoną czerwoną papryką i migdałami, Pstrąg panfrydzki z migdałami i pietruszką, oraz Pstrąg z fasolką i migdałami.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Paprykę, pomidory, czosnek, olej i ocet wrzucić do puszki do pieczenia, a następnie wrzucić. Piecz przez 20 minut, a następnie zrób miejsce w blaszce na filety z pstrąga, rozsypując migdałami i odrobiną soli i pieprzu.
Powrót do piekarnika na dalsze 10-15 minut, aż ryba jest gotowane i migdały lekko tosty.
Podawać z cytrynowymi klinami do wyciskania i sałatką z rukoli.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla pstrąga. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku