Pstrąg tęczowy smażony w sosie z zielonych pomidorów i jeżyn

Smażony pstrąg tęczowy z zielonym pomidorem i sosem jeżyn może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 549 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, sól i pieprz, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 82%. Spróbuj Pstrąg tęczowy z wędzoną salsą pomidorową, Pstrąg tęczowy Idaho i krewetki Napoleon z sosem Beurre Blanc z cytryną, oraz Pstrąg Tęczowy Meunière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść sok z pomidorów i cytryny w robocie kuchennym lub blenderze i przecier.
Przecier pomidorowy przełożyć do średniego rondla i podgrzać na średnim ogniu, doprowadzając go do niskiego wrzenia.
Dodaj seler, skórkę cytrynową, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i wodę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest gęsty, jak sos marinara.
Zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać jeżyny.
Lekko posmarować obie strony pstrąga i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać tyle oliwy z oliwek, aby zapiekać pstrąga. Gdy olej jest gorący, dodać pstrąga i zapiekać z obu stron, aż zbrązowieje.
Umieść patelnię w piekarniku i kontynuować gotowanie, aż ryba będzie łuszcząca się, o 10 protokół. Top z sosem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.