Pstrąg owinięty pancettą
Pstrąg owinięty pancettą może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Na 9,56 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 80g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1027 kalorii. Ten przepis służy 2. 76 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ząbek czosnku, pstrąga, wysypki smugowego boczku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka z wędzonego pstrąga i pancetty, Pstrąg zawinięty w boczek, oraz Pstrąg zawinięty w boczek.
Instrukcje
Piec grzewczy 220C / wentylator 200C / Gaz
Połowę cytryny pokroić na 4 cienkie plasterki, a drugą połowę wycisnąć. Ocena każdej ryby 3 razy na jednej stronie.
Rybę ułożyć na blasze do pieczenia, ułożyć do góry i obficie przyprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Każdą jamę rybną napełnij tymiankiem, posypką czosnku i plasterkiem cytryny.
Resztę tymianku ułożyć na rybie i ułożyć plasterkiem cytryny. Zawiń pancettę wokół, trzymając cytrynę i tymianek w miejscu.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i piec przez 20 minut, aż pancetta będzie złoty i ryba jest gotowane.
Podczas gotowania ryby gotuj fasolę na patelni z osoloną wodą przez 4-5 minut, aż po prostu ugotujesz i nadal będziesz żywy.
Odcedzić i wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i migdałami.
Podawać rybę z fasolą na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pstrąg bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.