Przyprawiony miód Semifreddo z suszonymi owocami i migdałami
Przyprawiony miód Semifreddo z suszonymi owocami i migdałami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawkę. Jedna porcja zawiera 602 kalorii, 11g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za $2.09 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś żółtka, daktyle, figi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 58 minut. Z łyżką wynik 29%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Semifreddo Migdałowe Z Suszonymi Owocami I Przyprawionym Miodem, Kalafior "Kuskus" z suszonymi owocami i migdałami, oraz Sałatka z rukwi wodnej z suszonymi owocami i migdałami dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Wlej mleko do rondla i zagotuj na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
W dużej misce wymieszaj żółtka i cukier, aż cukier zacznie się rozpuszczać, a żółtka staną się jasnożółte, około 3 minut. Stopniowo ubijaj gorące mleko, dodając najpierw cienkim strumieniem, aby nie gotować żółtek, a następnie szybciej. Włóż mieszaninę do rondla i gotuj na małym ogniu, bez gotowania, aż mieszanina gęsto pokryje grzbiet łyżki, 4 do 5 minut.
Zdejmij z ognia i dodaj wanilię i amaretto. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia (lub schłodzić w łaźni wodnej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Amaretto
Wanilia
Woda
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i opiekaj na złoty i pachnący, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Gdy budyń jest zimny, ubij śmietanę na sztywne szczyty i dodaj do kremu wraz z prażonymi migdałami. Zeskrob miksturę do bochenka o wymiarach 9 na 5 cali, przykryj i zamroź, aż będzie twarda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Budyń
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
7
W międzyczasie włóż figi, daktyle, miód, wodę, sok z cytryny i laskę cynamonu do małego rondla i ustaw na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 10 minut, aż owoce będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Sok Z Cytryny
Daktyle
Owoce
Miód
Woda
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Ostudź lekko, a następnie usuń laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
9
Aby podać, zanurz dno Bochenka w misce z gorącą wodą na 5 sekund. Połóż talerz na wierzchu, a następnie szybko odwróć; zdejmij Bochenek.
Pokrój semifreddo na plasterki i połóż plastry na talerzach. Przełóż przyprawiony miód i suszone owoce i pokrusz ciasteczka amaretto na wierzchu, aby uzyskać chrupnięcie.