Przyprawiony i Super soczysty pieczony indyk

Przyprawiony i Super soczysty pieczony indyk
Przyprawiony i Super soczysty pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 542 kalorie, 54g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz garść liści pietruszki, ziaren pieprzu, gorczycy i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól kuchenną można śledzić to danie główne z Chocolate Chip Banana Bread Plus Sweet Banana Roundup jako deser. 462 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 84%. Spróbuj Przyprawiony i Super soczysty pieczony indyk, Soczysty Pieczony Indyk, oraz Soczysty pieczony indyk z Herbes de Provence dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wodę w największym garnku lub wiadrze / plastikowym pojemniku i dodaj wszystkie składniki z indyka, mieszając, aby rozpuścić sól, cukier, syrop i miód. (Wyciśnij sok z ćwiartek pomarańczowych do solanki, zanim wrzucisz kawałki.) Odwiąż i usuń wszelkie sznurki lub kratownice przymocowane do indyka, wstrząśnij swobodnie i dodaj do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
SyropSyrop
MiódMiód
SokSok
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać więcej wody, jeśli indyk nie jest całkowicie zanurzony. Przechowywać mieszaninę w zimnym miejscu, nawet na zewnątrz przez noc lub przez 1 lub 2 dni przed gotowaniem, pamiętając, aby wyjąć ją z płynu (i wycierając ją do sucha ręcznikiem kuchennym) dobry 40 lub 50 minut przed musi przejść do piekarnika. Indyki - tak jest w przypadku całego mięsa - powinny być w temperaturze pokojowej przed umieszczeniem w nagrzanym piekarniku. Jeśli jesteś zaniepokojony - zimna woda w solance naprawdę ochłodzi tego ptaka - po prostu gotuj indyka dłużej, niż wymaga tego jego rzeczywista waga.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Masło i syrop umieść w rondlu i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż składniki się stopią i połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Posmaruj indyka szkliwem przed pieczeniem i ubijaj okresowo przez cały czas pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. gotuj indyka przez 30 minut w tej stosunkowo wysokiej temperaturze, a następnie wyłącz piekarnik do 350 stopni F i kontynuuj gotowanie, obracając piekarnik z powrotem do 425 stopni F na finał15 minut lub tak, jeśli chcesz dać wzrost brązowienia skóry. Dla 9 do 11-funtowego indyka, pozwól 2 1/2 do 3 godzin w sumie. Ale pamiętaj, że piece różnią się ogromnie, więc po prostu sprawdź, przebijając mięso między nogą a ciałem małym ostrym nożem: kiedy soki są jasne, indyk jest gotowany. Tak jak ważne jest, aby indyk osiągnął temperaturę pokojową, zanim trafi do piekarnika, tak ważne jest, aby pozostawić go na dobre 20 minut, zanim go wyrzeźbisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia19
Magazyn