Przyprawione żeberka z pieczoną marchewką i cebulą Cipollini

Przyprawione żeberka z pieczoną marchewką i cebulą Cipollini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj przyprawionych krótkich żeberek z pieczoną marchewką i cebulą Cipollini. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1706 kalorii, 64G białka, oraz 131 g tłuszczu. Na $9.4 za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz regularne dziecko marchew, pieprz, bulion wołowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przyprawione żeberka z pieczoną marchewką i cebulą Cipollini, Glazurowana marchewka i cebula Cipollini z kolendrą i pomarańczą, oraz Pieczona Cebula Cipollini.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Spłucz i osusz krótkie żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
3
Posypać 1/2 łyżki. każda sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4
Dodaj 1 łyżkę. olej i masło do dużego, głębokiego żaroodpornego garnka na średnim ogniu. Pracując partiami, brązowe krótkie żeberka na całym, około 5 minut na partię, przenosząc do miski, jak zrobiono.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj posiekaną cebulę, marchew, seler, czosnek i imbir do garnka i gotuj, często mieszając, aż warzywa zaczną brązowieć, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać kminek i kolendrę i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
7
Posypać mąką i gotować, często mieszając, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
8
Wlać wino i 2 szklanki bulionu do garnka i dodać ziarna pieprzu i laskę cynamonu; stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Powrót żeberka i nagromadzone soki do garnka. Płyn powinien po prostu pokryć je; w razie potrzeby dodaj trochę więcej bulionu. Przykryć i piec, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 1/4 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
W międzyczasie rozłóż marchewkę i cebulę cipollini w 9-przez 13-in. patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CipolliniCebula Cipollini
Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
10
Mżawka z pozostałą 1 łyżką. olej i wymieszać do pokrycia; przykryć folią. Wstawić do piekarnika po upieczeniu żeberek około 1 1/2 godziny i piec 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
Wyjmij folię i piecz, aż warzywa będą miękkie po przekłuciu i zaczną brązowieć, o 15 minut dłużej. W razie potrzeby, broil 4 do 6 w. od ciepła do brązowego trochę więcej, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
13
Podnieś żeberka z płynu do gotowania, przykryj i utrzymaj ciepło. Przelej płyn do szerokiej patelni, odtłuść tłuszcz i gotuj, aż sos zmniejszy się do około 2 filiżanek i pokryje tylną część łyżki, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Ułóż żebra w szerokich, płytkich miseczkach. Łyżka marchewki i cebuli cipollini wokół nich i skropić odrobiną sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CipolliniCebula Cipollini
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Pozostały sos podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
16
* Krótkie żeberka cięte wzdłuż są często nazywane angielskim stylu. Jeśli są zbyt długie, poproś rzeźnika, aby przeciął je na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Wołowe żeberka w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn