Przyprawione ziemniaki i kalafior Samosas z dwoma Chutneys

Przyprawione ziemniaki i kalafior Samosas z dwoma Chutneys
Przyprawione ziemniaki i kalafior samosy z dwoma Chutneys może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 272 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka soli koszernej, olej canolan, różyczki kalafiora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Przyprawione samosy ziemniaczane, Wypieki nadziewane ziemniakami: Samosas, oraz Lekko Przyprawione Samosy Warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić samosas: gotować ziemniaki i kalafior w wodzie do pokrycia, aż tylko miękkie, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Odcedzić i posiekać.
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać nasiona gorczycy, przykryć, i gotować, aż pop, 30 do 60 sekund. Wymieszać kurkumę i cayenne i gotować tylko do skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
5
Dodać cebulę, czosnek, i imbir i gotować, mieszając często, aż zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać garam masala, sól, sok z cytryny i mieszaninę ziemniaków. Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Ułóż ciasto płasko na powierzchni roboczej i pokrój każdą rundę na 8 klinów w kształcie ciasta. Kopiec około 1 1/2 łyżki. nadzienie ziemniaczane na środku każdego klina. Aby uformować każdą samosę, umyj krawędzie klina ciasta wodą, a następnie podciągnij punkty, aby spotkać się w centrum. Punkty szczypta i krawędzie do uszczelnienia, punkty porządkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Przenieś samosy na obramowaną blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
10
Piec samosy do złotego, 18 do 20 protokół. Tymczasem zrobić miętowy chutney: wir mięty, chile, cebula, cukier, sól, sok z cytryny i 3 łyżki. wodę w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney MiętowyChutney Miętowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wlać do małej miseczki. Łyżka tamaryndowca chutney do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Podawać samosy na gorąco z chutneys.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn