Przyprawione ziemniaki i kalafior Samosas z dwoma Chutneys
Przyprawione ziemniaki i kalafior samosy z dwoma Chutneys może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 272 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka soli koszernej, olej canolan, różyczki kalafiora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Przyprawione samosy ziemniaczane, Wypieki nadziewane ziemniakami: Samosas, oraz Lekko Przyprawione Samosy Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić samosas: gotować ziemniaki i kalafior w wodzie do pokrycia, aż tylko miękkie, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Odcedzić i posiekać.
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać nasiona gorczycy, przykryć, i gotować, aż pop, 30 do 60 sekund. Wymieszać kurkumę i cayenne i gotować tylko do skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
5
Dodać cebulę, czosnek, i imbir i gotować, mieszając często, aż zmięknie, o 3 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać garam masala, sól, sok z cytryny i mieszaninę ziemniaków. Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Oleju Roślinnego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
8
Ułóż ciasto płasko na powierzchni roboczej i pokrój każdą rundę na 8 klinów w kształcie ciasta. Kopiec około 1 1/2 łyżki. nadzienie ziemniaczane na środku każdego klina. Aby uformować każdą samosę, umyj krawędzie klina ciasta wodą, a następnie podciągnij punkty, aby spotkać się w centrum. Punkty szczypta i krawędzie do uszczelnienia, punkty porządkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Przenieś samosy na obramowaną blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
10
Piec samosy do złotego, 18 do 20 protokół. Tymczasem zrobić miętowy chutney: wir mięty, chile, cebula, cukier, sól, sok z cytryny i 3 łyżki. wodę w blenderze, aż będzie gładka.
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wlać do małej miseczki. Łyżka tamaryndowca chutney do innej miski.