Przyprawione pieczone jabłko z orzechami włoskimi
Przyprawione pieczone jabłko z orzechami włoskimi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 364 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jabłka, masło, cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Przyprawione pieczone jabłka z orzechami włoskimi, Zapiekane ciasto jabłkowe z orzechami włoskimi, oraz Jabłko Chai-Przyprawione Pieczone Owies.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177° (145C). Starannie pokroić plaster o grubości 2,5 cm od góry każdego jabłka. Zetrzyj wycięte powierzchnie jabłek cytryną podczas pracy. Używając Apple corer lub małego, ostrego noża, wyjmij rdzeń z każdego jabłka, pozostawiając spód (3 mm) nienaruszony.
Włożyć orzechy włoskie, masło, rodzynki, brązowy cukier i cynamon do robota kuchennego i pulsować kilka razy. Mieszanina powinna być gruba, nie Pure.
Wypełnij każdą wnękę jabłka mieszaniną orzecha włoskiego i wymień wierzchołki. Ułóż jabłka pionowo w płytkim, żaroodpornym naczyniu, a następnie wlej około (1 cm) wody.
Piec przez 30 minut lub do momentu, gdy miąższ będzie miękki po przekłuciu nożem. Po lekko ostygnięciu ostrożnie wyjąć jabłka z naczynia do pieczenia, przenieść je na talerze i podawać na gorąco.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;