Przyprawione pączki z kardamonem, kawą i pomarańczą
Przyprawione pączki z kardamonem, kawą i pomarańczą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 1128 kalorii, 5G białka, oraz 110 g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Jeśli masz aktywne drożdże, ekstrakt z pomarańczy, sproszkowany kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kawa deserowa pomarańczowo-Kardamonowa z rumem, Ciasto kawowe żurawinowe z pomarańczą i kardamonem, oraz Kardamon - Orange Coffee Cake Loaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeden dzień przed planujesz podawać pączki wymieszać 2 1/4 łyżeczki drożdży z ciepłą wodą. Gdy drożdże zaczynają bąbelkować, dodaj 2 szklanki mąki, mieszaniny drożdży, karadmom, ekstrakt pomarańczowy i kawę w proszku do miski dużego stojącego miksera wyposażonego w zaczep do ciasta. wymieszać na niskim poziomie, aż do całkowitego włączenia, około 5 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia wymieszaj pozostałe 2 1/4 łyżeczki drożdży z ciepłym mlekiem.
Pozostałe 2 szklanki mąki, soli i cukru umieścić w dużej misce. Gdy drożdże zaczynają bąbelkować, dodaj mieszaninę drożdży, żółtka jaj i stopione masło do suchych składników, mieszając do włączenia.
Pozostawić mieszaninę na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Połącz dwa ciasta w stojącym mikserze, za pomocą mocowania haka do ciasta, aż do całkowitego włączenia, około 5-10 minut przy niskiej prędkości.
Połącz skórkę z cukrem w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż skórka zabarwi cukier na bladopomarańczowy kolor.
Rozgrzej 2 ćwiartki oleju do 325 stopni w holenderskim piekarniku lub woku.
Rozwałkować ciasto do grubości 3/4 cala i pokroić w rund lub Os około 2 cali. Przykryj pączki wilgotnym ręcznikiem i pozostaw na co najmniej 30 minut w lodówce. Odkryj i pozwól wznieść się w ciepłym miejscu. Smażyć na złoty kolor, przewracając raz, około 6 minut.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Na ciepłe pączki posypać cukrem pomarańczowym i podawać.