Przyprawione chipsy i pieczona Salsa Tomatillo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać przyprawione chipsy i pieczone Tomatillo Salsan spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz jalapeno, pomidory, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona Salsa Tomatillo-Mango z przyprawionymi chipsami Tortilla, 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, oraz Wieprzowina przyprawiona kminkiem z awokado-Salsa Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą tortillę pokroić na sześć klinów; umieścić na nieczystych blachach do pieczenia. Spryskać sprayem do gotowania.
Połącz chili w proszku, kminek i sól; posypać klinami.
Piec w temperaturze 425° przez 5-8 minut lub tylko do momentu, gdy brzegi zaczną brązowieć.
Na salsę, umieścić pomidory, cebula, jalapeno i czosnek w jednej warstwie w 15-in. x 10 po. x 1-po. patelnia do pieczenia pokryta sprayem do gotowania. Broil 4-6 w. od ognia przez 14-17 minut lub do miękkości i lekko rumiane, mieszając raz. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Przenieść do robota kuchennego; dodać kolendrę, sok z limonki i sól. Przykryć i przetworzyć do grubo posiekanego. Wymieszaj z mango. Przechowywać w lodówce aż do podania.