Przyprawione banany z sosem rumowym
Przyprawione banany z sosem rumowym to bezglutenowe przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka koncentratu soku jabłkowego, jogurt waniliowy, mielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciepłe pączki à la Mode z bananami i sosem karmelowym, Banany Przyprawione Cynamonem, oraz Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek.
Instrukcje
Banany pokroić na pół w poprzek, potem wzdłuż; odstawić.
Roztopić margarynę w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj brązowy cukier, koncentrat soku jabłkowego, wanilię, cynamon i ziele angielskie i gotuj przez 30 sekund.
Dodać kawałki bananów i gotować przez 1 minutę. Obrócić kawałki banana i gotować dodatkową minutę.
Rozgrzać rum w małym rondlu.
Zalać mieszanką bananową. W razie potrzeby zapalić rum długim zapałką; niech płomienie gasną. Delikatnie wymieszać.
Ułóż 4 kawałki bananów na każdym z 2 talerzy deserowych; łyżka sosu nad kawałkami bananów, a każda porcja z 1/2 szklanki mrożonego jogurtu.
Dekoruj gałązkami świeżej mięty, w razie potrzeby.