Przyprawiona Zupa Z Dyni
Przyprawiona zupa z dyni maślanej jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta zupa ma 255 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 707 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka masła, sól i pieprz, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Przyprawiona Zupa Z Dyni, Zupa z dyni z przyprawami, oraz Przyprawiona Zupa Jabłkowo-Dyniowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wlać cienką warstwę wody w naczyniu do pieczenia lub blasze z bokami.
Umieść połówki squasha wycięte z boku na naczyniu.
Piec około 40 minut, lub do momentu, gdy widelec może łatwo przebić miąższ. Lekko ostudzić, a następnie usunąć skórkę. Odstawić.
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, por i czosnek, i smażyć przez kilka minut, do miękkości.
Do garnka wlać rosół z kurczaka.
Dodać ziemniaki i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 20 minut, lub do miękkości.
Dodać squash, i zacieru z ziemniakami, aż kawałki są małe. Użyj zanurzalnego blendera ręcznego, aby puree zupę, lub przenieść do blendera lub robot kuchenny partiami, i puree, aż będzie gładka. Wróć do garnka.
Zupę doprawić pieprzem cayenne, zielem angielskim, gałką muszkatołową, imbirem, solą i pieprzem, następnie wymieszać z sherry i pół na pół śmietaną.
Podgrzać, ale nie gotować. Chochle do misek, a top z odrobiną kwaśnej śmietany.