Przyprawa Kukurydziano-Awokado
Kukurydza-awokado smak może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 223 kalorie, 3G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, cayenne, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany łosoś z kukurydzą, pomidorami i awokado, Łosoś Ze Słodką Kukurydzą, Pomidorami I Awokado, oraz Biszkopt krabowy z awokado, pomidorem i kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubij razem 1/4 szklanki soku z limonki, 1 łyżka octu z czerwonego wina, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki mielonego kminku i 1/8 łyżeczki cayenne.
Usuń łuski i jedwab z 2 kłosów kukurydzy.
Pokroić ziarna z kolb (około 2 szklanek) i dodać do miski. Opłucz, łodyżkę, nasiona i pokrój w kostkę 1 czerwoną paprykę (8 oz.).
Dodaj paprykę, 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli, i 1/4 szklanki posiekanej kolendry do miski; wymieszać z sosem. Obrać, pit, i posiekać 3 jędrne dojrzałe awokado (1 1/2 lb. ogółem).
Dodaj do miski i delikatnie wymieszać, uważając, aby nie rozbić awokado zbyt wiele.