Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą

Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Azjatycka przyprawa przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 15g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka nasion kolendry, wody, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem, Najlepsze żeberka wytarte na sucho, oraz Żeberka Posmarowane Przyprawami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej grill lub boczny palnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Rozgrzać olej w dużym niereaktywnym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodać szalotki i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4
Dodaj Thai chiles, imbir, curry i cynamon i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Thai ChiliThai Chili
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać pozostałe składniki i 1 szklankę wody. Gotować, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje około 30 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
7
Umieść mieszankę śliwek, w 2 do 3 partiach, w robocie kuchennym i przetworzyć, aż będzie gładka, przecedzić do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Przynieś wodę, soję, imbir, ziarna pieprzu, kolendrę, nasiona gorczycy i sól i pieprz, do smaku, w dużym rondlu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Rozgrzej grill na średnim ogniu i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Natrzyj olej po obu stronach żeber. Następnie pocierać każdy stojak azjatyckim Rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
11
Umieść Stojaki na rozgrzanym grillu i pozwól gotować tylko do momentu wytworzenia śladów grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Podziel wodę i mieszankę sosu sojowego między 2 patelnie do pieczenia, umieść żeberka na półce do pieczenia i ustaw nad płynem na patelni. Żeberka pieczemy w rozgrzanym piekarniku do ok. 3/4 sposobu ugotowania, ok. 45 minut, fastrygując co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
13
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Przenieś żeberka do grilla i grilluj, aż żeberka będą miękkie, o 45 minut dłużej, szczotkując glazurą podczas ostatnich 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Wyjąć z grilla i szczotkować większą ilością glazury. Pokroić w żeberka i udekorować zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
16
Wszystkie składniki ubić razem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego

Składniki

1porcja startego parmezanucałe nasiona gorczycy czarnejcałe nasiona gorczycy czarnej1porcja startego parmezanucały czarny pieprzcały czarny pieprz3Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2regałySt. Louis-style country ribsSt. Louis-style country ribs2Spód: okruszki z herbatników grahamdobrej jakości curry w proszkudobrej jakości curry w proszku2Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda suchamusztarda sucha591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekany świeży imbirgrubo posiekany świeży imbir3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekany świeży imbirdrobno posiekany świeży imbir3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6krewetki i żyłkiZielona cebula, cienko pokrojonaZielona cebula, cienko pokrojona1porcja startego parmezanuziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony2Spód: okruszki z herbatników grahamimbir mielonyimbir mielony1porcja startego parmezanumielone płatki czerwonej paprykimielone płatki czerwonej papryki2Spód: okruszki z herbatników graham2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do wcieraniaOliwa z oliwek, do wcierania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweHiszpańska paprykaHiszpańska papryka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok śliwkowysok śliwkowy3Spód: okruszki z herbatników grahamimbir w proszkuimbir w proszku8Dojrzałe fioletowe śliwki, pestki i grubo posiekaneDojrzałe fioletowe śliwki, pestki i grubo posiekane6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3szalotka drobno posiekanaszalotka drobno posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane2Spód: okruszki z herbatników grahamanyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony2Tajskie chiles, sadzone i drobno posiekaneTajskie chiles, sadzone i drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1porcja startego parmezanucałe nasiona kolendrycałe nasiona kolendry

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie.
Tak piękne, jak pojedyncze wina Gewürztraminers czerwone butelki Traszki mogą być, są bogate i siniaki wina o bardzo głośnej osobowości. Ta wersja jest wykonana i zmieszana w taki sposób, że jest lżejsza, bardziej orzeźwiająca i ma więcej aromatów owocowych w porównaniu do perfum różanych. Bardziej przyjazny Gewürztraminer.
Tak piękne, jak pojedyncze wina Gewürztraminers czerwone butelki Traszki mogą być, są bogate i siniaki wina o bardzo głośnej osobowości. Ta wersja jest wykonana i zmieszana w taki sposób, że jest lżejsza, bardziej orzeźwiająca i ma więcej aromatów owocowych w porównaniu do perfum różanych. Bardziej przyjazny Gewürztraminer.
As beautiful as the single vineyard Gewürztraminers Red Newt bottles can be, they are opulent and bruising wines with a very loud personality. This version is made and blended in such a way that it is lighter, more refreshing, and with more fruit aromas as compared to rose perfume. A friendlier Gewürztraminer.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn