Przegrzebki sezamowe z sosem cytrusowym
Przegrzebki sezamowe z sosem cytrusowym to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, przegrzebki morskie, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki Z Sosem Sezamowym, Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem sezamowym i makaronem celofanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć skrobię kukurydzianą i 1 łyżeczkę wody; odstawić.
Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Posypać przegrzebki równomiernie 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Przełożyć przegrzebki na talerz.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 30 sekund.
Dodaj pozostałe 1/8 łyżeczki soli, Pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu, mirin i 6 kolejnych składników (przez olej sezamowy). Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż sos zgęstnieje, stale mieszając.
Polać sosem przegrzebki; posypać sezamem.