Przegrzebki Prowansalskie
Przegrzebki prowansalskie to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Jeśli masz przegrzebki morskie, sól, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Przegrzebki Pieczone Provençale, Coquilles St Jacques a La Provencale-przegrzebki z czosnkiem, oraz Lambcarre Provencale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki na patelnię i gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Zdjąć z patelni, odstawić i ogrzać.
Zmniejszyć ogień do medium; dodaj szalotki, grzyby, sól, i pieprz do patelni, i smażyć 3 protokół. Wymieszać z czosnkiem i pastą pomidorową; gotować 1 minutę, często mieszając.
Dodaj pomidory i tymianek. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 6 minut, często mieszając.
Powrót przegrzebki na patelnię i gotować 2 do 3 minut lub aż do dokładnie ogrzanego. Wymieszać z bazylią i sokiem z cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.