Przegrzebki, Okra i pomidory w kokosowym sosie Curry

Przegrzebki, Okra i pomidory w kokosowym sosie Curry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj przegrzebki, Okra i pomidory w kokosowym sosie Curry spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, jalapeño chile, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przegrzebki, Okra i pomidory w kokosowym sosie Curry, Przegrzebki w zielonym sosie Curry, oraz Przegrzebki z pikantnym sosem Curry i kuskusem.

Instrukcje

1
Przyciąć wierzchołki okry, uważając, aby nie pokroić w strąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
2
Pokrój X na dnie każdego pomidora i zanurz pomidory w 2-ćwiartkowym rondlu z wrzącą wodą na 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową (oszczędzając wrzącą wodę) do miski z lodem i zimną wodą do ostygnięcia, a następnie obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać 1 łyżkę soli do wrzącej wody, następnie dodać okra i gotować, odkryte, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
5
Odcedzić okra w durszlaku, a następnie zanurzyć w tej samej lodowatej wodzie, aby przestać gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Osuszyć okrę i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Ćwiartki pomidorów wzdłuż i nasiona, a następnie pokrój każdą ćwiartkę wzdłuż na paski o szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
8
Przecier cebulowy, czosnek, imbir, jalapeño (do smaku) i 1/4 szklanki bulionu z kurczaka w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Pat przegrzebki suche i posypać pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PieprzPieprz
SólSól
10
Szczotka 12-calowy nonstick patelni z 1/2 łyżeczka oleju i podgrzewać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż po prostu zaczyna palić. Brązowe przegrzebki w 2 partiach, obracając się raz, w sumie około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przegrzebki przenieść jako rumiane szczypcami do talerza i zachować ciepło, pokryte folią. (Przegrzebki nie będą gotowane.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni i zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać ostrożnie purée (może się rozpryskać), następnie dodać curry. Gotować, stale mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
14
Dodać mleko kokosowe i pozostałe 3/4 szklanki bulionu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
BulionBulion
15
Dodaj pomidorowe paski i dusić, często mieszając, aż pomidory zmiękną, 3 do 4 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
SOSSOS
16
Wymieszać w przegrzebki i okra i gotować na wolnym ogniu, aż przegrzebki są po prostu gotowane przez, o 3 protokół. Przegrzebki, warzywa i sos podzielić na 4 talerze i posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
17
Każda porcja zawiera około 239 kalorii i 8 gramów tłuszczu.
18
Self
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn