Przegrzebki, Okra i pomidory w kokosowym sosie Curry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj przegrzebki, Okra i pomidory w kokosowym sosie Curry spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, jalapeño chile, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przegrzebki, Okra i pomidory w kokosowym sosie Curry, Przegrzebki w zielonym sosie Curry, oraz Przegrzebki z pikantnym sosem Curry i kuskusem.
Instrukcje
Przyciąć wierzchołki okry, uważając, aby nie pokroić w strąki.
Pokrój X na dnie każdego pomidora i zanurz pomidory w 2-ćwiartkowym rondlu z wrzącą wodą na 10 sekund.
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową (oszczędzając wrzącą wodę) do miski z lodem i zimną wodą do ostygnięcia, a następnie obrać.
Dodać 1 łyżkę soli do wrzącej wody, następnie dodać okra i gotować, odkryte, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Odcedzić okra w durszlaku, a następnie zanurzyć w tej samej lodowatej wodzie, aby przestać gotować.
Osuszyć okrę i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Ćwiartki pomidorów wzdłuż i nasiona, a następnie pokrój każdą ćwiartkę wzdłuż na paski o szerokości 1/2 cala.
Przecier cebulowy, czosnek, imbir, jalapeño (do smaku) i 1/4 szklanki bulionu z kurczaka w blenderze.
Pat przegrzebki suche i posypać pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Szczotka 12-calowy nonstick patelni z 1/2 łyżeczka oleju i podgrzewać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż po prostu zaczyna palić. Brązowe przegrzebki w 2 partiach, obracając się raz, w sumie około 4 minut.
Przegrzebki przenieść jako rumiane szczypcami do talerza i zachować ciepło, pokryte folią. (Przegrzebki nie będą gotowane.)
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni i zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
Dodać ostrożnie purée (może się rozpryskać), następnie dodać curry. Gotować, stale mieszając, 2 minuty.
Dodać mleko kokosowe i pozostałe 3/4 szklanki bulionu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodaj pomidorowe paski i dusić, często mieszając, aż pomidory zmiękną, 3 do 4 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Wymieszać w przegrzebki i okra i gotować na wolnym ogniu, aż przegrzebki są po prostu gotowane przez, o 3 protokół. Przegrzebki, warzywa i sos podzielić na 4 talerze i posypać kolendrą.
Każda porcja zawiera około 239 kalorii i 8 gramów tłuszczu.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.