Przegrzebki i Prosciutto
Przegrzebki i Prosciutto to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać przegrzebki, wino, prosciutto, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Przegrzebek, Prosciutto i sałatka Mâche, Muszelki z burakami i Prosciutto, oraz Przegrzebek, Shiitake i Prosciutto patelnia niespodzianka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Owinąć każdy przegrzebek cienkim plasterkiem prosciutto i zabezpieczyć wykałaczką.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść przegrzebki na patelni i gotuj przez około 2 minuty z każdej strony. Doprawić każdą stronę pieprzem w trakcie gotowania. Po każdej stronie został smażony, posypać białe wino na przegrzebki, i gotować przez kolejne 1 do 2 protokół.
Wyjmij przegrzebki z patelni, aby osuszyć je na ręcznikach papierowych. Po lekko ostygnięciu przełożyć na tacę do serwowania i wyjąć wykałaczki, aby służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.