Prosty Sos Pomidorowy
Prosty sos pomidorowy to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie SOS. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 25 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz do 6 liści bazylii, sól morską i pieprz, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prosty Sos Pomidorowy, Prosty Sos Pomidorowy, oraz Prosty Sos Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute aż miękkie i półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać seler i marchew, doprawić solą i pieprzem.
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, bazylia i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Dodaj połowę sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. Spowoduje to zamrożenie do 6 miesięcy.